Sunday, October 7, 2012

Selalu (:

Sanah Helwah! Kasih seorang ibu sampai ke syurga.. Kasih seorang bapa tiada penghujungnya..
Selalu.. 

Mummy.. You're always in my doa.. Abah.. Same goes to you.. Allah be with yous always.. 
- 5th October 2012


Jazakillah ya ukhti Suhana (: 
Daun kering pada musim luruh yang tercoret nama kasih abadi.. Ini sangat bermakna.. 
Dan akan selalu mengaharapkan pemberian yang seterusnya daripada kamu :P hahah..  
Hehe, yang diharapkan adalah ukhuwah ini sentiasa diredhaiNya..

Kita selalu mengharapkan sesuatu.. Yup.. Sesuatu yang belum pasti.. Kita terus berharap.. dan berharap..
Kita berharap supaya hari esok lebih baik dari yang sebelumnya.. Kita berharap supaya amalan kita sentiasa diredhaiNya.. Kita berharap untuk memberi kegembiraan kepada seseorang.. Kita berharap untuk dihargai selalu.. Kita berharap impian kita tercapai.. Kita juga berharap cinta yang sebenar itu ialah si dia yang dicintai.. 
Tidak lupa.. Kita juga berharap.. Semua umat Islam di muka bumi ini dilindungi Allah s.w.t.. Suatu hari nanti.. masa kita akan tiba.. Pasti! (:

Lemah sungguh hati ini melihat mereka yang menderita.. YaAllah.. Sesungguhnya ujianMu terhadap mereka sungguh besar.. Aku yakin.. Kelak.. Syurga lah hadiah buat mereka.. Allahu ya Amin.. 

Apa yang dilihat itu.. Terus memberi gambaran pada si hati.. Si hati ini terus memanipulasi dan menilai.. Yang seterusnya memvariasikan emosi kita.. Sekelip mata.. emosi itu dizahirkan melalui raut wajah.. dan juga tingkah laku.. Adanya air mata.. untuk kita zahirkan rasa sedih kita.. Adanya senyuman untuk kita zahirkan kegembiraan kita.. Dengan segala adanya itu.. Kita af'alkannya pula dengan beribadah kepadaNya.. Dia selalu mendengar kita.. Dia selalu ada untuk kita..

Hari ini mungkin tidak sebaik semalam.. Tetapi.. Kita boleh ubah hari ini untuk menjadi lebih baik dri yg semalamnya.. Mcmmne yup? Haaaa... Dgn bersyukur laa ^^

Selalulah kita memaafkan semua.. Selalulah kita bersyukur.. Selalulah kita senyum.. Selalulah kita menghargai mereka.. Selalulah kita membantu mereka yang memerlukan.. Selalulah kita kasih kedua-dua orang tua kita.. Sahabat.. Pasangan.. Saudara sesama Islam.. Kerana segala selalu yang membawa kebaikan itu... Menjadikan kita orang yang baaaaaiikk selaluu >_< Hehe

To all my dears.. ♡ Here.. a happy message for you;

"Allah loves you.. I love you too! Forever & Always".

Wassalaam
10.50pm 


No comments:

Post a Comment